Skoda Karoq Sportline officiell

För några dagar sedan kunde vi visa bilder på nya Skoda Karoq Scout – en lite oömmare Karoq med ännu mer ”suvig” look än standardmodellen. Utförandet kommer att få världspremiär på Parissalongen senare i höst. Men Karoq Scout blir inte ensam Karoq i den franska huvudstaden. Skoda tar nämligen även med sig nya Karoq Sportline till Paris.

Sportline är som bekant något av Skodas svar på Volvos R-design. Sportline-bilarna har ett lite sportigare yttre, men motorerna lämnas ofta orörda. Om du suktar efter en Skoda-suv med mer motorkraft får du vänta på RS-varianten av Kodiaq som även den förväntas presenteras i Paris.

Sammanlagt erbjuds Karoq Sportline med fyra olika motorer: två dieslar och två bensinare. Svagast är TSI-motorn på 1,5 liter och 150 hästkrafter. Lika stark är TDI-motorn på 2,0 liter. Båda varianterna kommer med sexväxlad manuell låda och framhjulsdrift som standard men går att få med sjustegad DSG-låda och fyrhjulsdrift om man hellre vill det.

Högre upp i hierarkin hittar vi en 2,0 liter stor TSI-motor på 190 hästkrafter som är exklusiv för Karoq Sportline (sett till Karoq-familjen), samt en mer trimmad 2,0 TDI-motor på 190 hästkrafter. Den sistnämnda har fyrhjulsdrift och sjustegad automatlåda som standard.

Utmärkande för Skoda Karoq Sportline är modellens nedlackade stötfångare fram och bak, 18-tums fälgar i ”Mytikas”-design, tonade rutor, svarta backspegelkåpor och svarta takrails. Interiört är de vanliga stolarna i framsätet utbytta mot svarta sportdoningar med kontrasterande silverfärgade sömmar och framför föraren sitter en multifunktionsratt i svart perforerat läder som även den har sömmar i silver. Nedanför ratten hittar vi pedaler med detaljer i rostfritt stål.

Det ska sägas att vill man inte ha 18-tums fälgarna går det även att få sin Skoda Karoq Sportline med 19-tummare – då i designen ”Vega”. På insidan är Skodas digitala förarmiljö Virtual Cockpit ett tillval. Den digitala instrumentbrädan kommer i Karoq Sportline med fem visningslägen där det femte är mer sportbetonat och visar varvräknare samt hastighet i mitten av skärmen.

Några priser är inte presenterade ännu.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!