Skoda laddar upp för nya suven

Skoda laddar upp för att visa upp en ny bilmodell, troligtvis rör det sig om Yetis nya storebror, alltså Skodas suv.

I mitten av förra året fick vi ta del av spionbilder på Skodas kommande suv, troligtvis är det denna modell de förbereder sig att presentera. Bilden du ser ovan publicerades på Skoda Tjeckiens facebooksida med texten ”I det här garaget planerar vi något stort. Kan du gissa vad det kan vara?”.

Vår kvalificerade gissning är att det är den nya sjusitsiga suven som tidigare gått under namnen Snowman och Polar som inom kort kommer att presenteras. Suven kommer att vara cirka 475 centimeter lång vilket innebär att den är drygt en halvmeter längre än syskonet Yeti. Drivlinorna kommer troligtvis att hämtas från koncernsyskonet Tiguan och fyrhjulsdrift kommer att erbjudas medan framhjulsdrift blir standard.

Skodas suv var planerad att presenteras under bilsalongen i Paris i oktober. Men då nya Roomster, som nu lagts ner på grund av dieselgate, skulle visas i Genève i mars förväntas den nya suven ta dess plats på salongen.

Texten på bilden översätts till: ”Den kommer att vara stor och det blir snart”.

Skoda Snowman/Polar mula. Foto: CarPix

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!