Skoda Octavia RS – nu med fyrhjulsdrift

Skodas sportiga familjebil Octavia RS utrustas med fyrhjulsdrift. Första gången RS-versionen driver på alla fyra.

Tredje generationen Octavia RS lanserades 2013, sedan dess har det sålts över 58 000 RS-modeller. Nu kommer den troligen bli ännu mer populär då den från och med nu kommer att erbjudas med fyrhjulsdrift.

Octavia RS erbjuds med två motoralternativ en 2,0-litersdiesel med 184 hästkrafter eller en bensinare med 220 hästar. Fyrhjulsdrift kommer dock endast att få i kombination med dieselmotorn utrustad med sexväxlad automatlåda.

0-100 km/h ska avklaras på 7,6 sekunder vilket är 0,6 sekunder snabbare än den framhjulsdrivna versionen. Förutom att den är aningen snabbare, har fyrhjulsdrift och således är något tyngre skiljer sig Octavia RS 4x4 inte från den vanliga modellen. Fyrhjulsdrift kostar liksom hos vanliga Octavia 7 000 kronor extra, startpris ligger på 301 200 kronor plus 4 300 kronor om du vill ha kombi.

Foto: Free for editorial use.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!