Skoda Octavia RS – tre snabba från provkörningen

Kan ni gissa vem som är ute och far igen? Just det, redaktionschef Marcus Engström. Nu är det England som gäller och Skoda Octavia RS. Här är en direktrapport.

Halloj Marcus,

Du är borta från redaktionen igen alltså. Det är ju skönt för oss, men hur har du det och vad kör du?

– Jag är på Goodwood i England och kör Octavia RS, har det alltså förhållandevis bra...

Engström i England alltså. Låter kul! Är Octavia i sporttappning lika bra som vanliga Octavia, eller har den tappat på att få ett RS-efternamn?

– Den är bra, den är ingen banracer, det är den för mjuk för. Men den kan nog locka många som både vill ha kul OCH ha plats för familjen.

Okej, när står den hos handlarna och vad kostar den då?

– Säljs nu och leverans i augusti. Priserna är 260 400 kronor för 220-hästars TSI och 264 500 kronor för 184-hästars TDI. Kombin blir 4 300 kronor dyrare och DSG-låda (den sexväxlade) kostar 14 500 kronor extra.

Vill du veta allt som Marcus har att säga om Skoda Octavia RS? Ja, då ska du se till att lägga vantarna på ett exemplar av Teknikens Värld nummer 17/2013. Och kom ihåg, som prenumerant får du alltid tidningen före alla andra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!