Skoda Octavia Tre Kronor Edition

Skoda Octavia Tre Kronor Edition hyllar landslaget

I söndags tryckte Tre Kronor dit Schweiz i VM-finalen med 5-1. Nu vill hockeysponsorn Skoda Sverige hylla lagets triumf med en extrautrustad modellversion av nya Octavia.

Det började knackigt. I VM-gruppspelet förlorade vi mot både Schweiz och Kanada samt vann knappt med uddamålet mot Tjeckien och Vitryssland. Få trodde på guld. Men när VM-slutspelets utslagsturnering påbörjades gick det galant. Först vinst mot Kanada i kvartsfinalen efter straffar, sedan 3-0-vinst mot de finska lejonen, Sveriges ärkerivaler i hockeyrinken. I final ställdes vi i söndags mot Schweiz som innan matchen var obesegrade i VM.

 Finalen blev dock en svensk uppvisning i effektivitet och matchen slutade 5-1 och Tre Kronors första VM-guld sedan 2006 var ett faktum. Det var också första gången på 27 år som en hemmanation tog VM-guld.

 Skoda, som är sponsor av hockey-VM sedan 21 år, vill hylla det svenska laget, som de för övrigt också sponsrar, på sitt eget sätt. Skoda Sverige har nämligen beslutat sig för att ta fram en extrautrustad version av nya Octavia som sannolikt kommer att heta Tre Kronor Edition.

 Exakt vilken utrustning hockeyversionen kommer att innehålla är i nuläget inte fastställt, men de lovar att den ska vara en generös och attraktiv version som ska presenteras vecka 24 i samband med lanseringen av nya Skoda Octavia Combi.

 Missa inte att läsa vår provkörning samt vårt test av nya Skoda Octavia.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!