Skoda Roomster läggs ned

Dagens Skoda Roomster har blivit till åren och en ny generation hade suttit fint, men tyvärr blir det inte så.

Skoda Roomster, som delvis ritades av Volvos nuvarande designchef Thomas Ingenlath, fyller jämnt nästa år. Tio år för en bilmodell är mycket och en efterträdare vore helt klart på sin plats. Men någon efterträdare till Roomster (som även finns i täckt utförande men då med namnet Praktik) blir det inte eftersom modellen inte ingår i den tjeckiska biltillverkarens huvudfokus för framtiden, nämligen suvar och crossovers. Det är en Skoda-anställd som har kläckt ur sig informationen om nedläggning för nederländska De Telegraaf.

En ny Roomster har varit på gång och utvecklingsarbetet ska enligt uppgift vara långt gånget, men det hjälper alltså inte för att rädda modellen som var tänkt att baseras på Volkswagen Caddy. Kanske är beslutet en konsekvens av Volkswagen utsläppsfusk som mer eller mindre tvingar koncernen att reducera antalet modeller och modellversioner.

Nästa år kommer Skoda att presentera märkets första suv (förlåt Yeti), en sjusitsig grej som förmodligen debuterar i Paris nästa höst.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr