I vår jakt på en vintrig bild blev det en Octavia med de gamla strålkastarna som inte är ifrågasatta som de nya.

Skoda smyger in digital instrumentering i Octavia

Skodas storsäljare Octavia får nu en av många välkommen uppdatering – helt digitala instrument i mätarhuset.

När Skoda våren 2017 presenterade den mindre suven Karoq presenterade man även märkets första digitala instrumentering. Sedan dess är antalet övriga Skoda-modeller med digital instrumentering noll. Men det är på väg att förändras, för på Skodas tjeckiska hemsida kan man i den så kallade bilkonfiguratorn skåda ett nytt utrustningstillval – digital instrumentpanel.

Vi hittar inte detta tillval någon annanstans, exempelvis inte i Skoda Sveriges bygg din bil-funktion. Tillvalet är alltså väldigt nytt (så nytt att bilen man byggt inte uppvisar de digitala instrumenten vid förhandsvisningen) och kommer sannolikt att presenteras närmare i kombination med någon form av Octavia-uppdatering på bilsalongen i Genève nästa månad. Räkna dock inte med en lika kraftigt uppdatering som den Octavia tog del av 2017 och som presenterades i oktober 2016.

Här finns tillvalet på Skodas tjeckiska sajt.

När vi på den tjeckiska Skoda-sajten bygger ihop en Octavia Combi i Style-utförande får vi erbjudande om digital instrumentering för 10 900 tjeckiska koruna. Det motsvarar 4 262 kronor. Bygger man ihop en motsvarande bil i L&K-utförande kostar den digitala instrumenteringen 8 900 tjeckiska koruna vilket motsvarar 3 480 kronor.

Tillvalet digital instrumentpanel finns inte till Octavia i de billigare Active- och Ambition-utförandena.

Så här ser den digitala instrumenteringen ut i suven Karoq.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!