100531-superb fastback

Skoda Superb Fastback – varför inte?

Nya Skoda Superb finns i kombicoupé/sedan- och kombiutförande, men vad skulle du säga om tjeckerna släpper en CC-version? Nu är det bara fantasi, men det skulle inte sitta helt fel med en bil likt den fastback-version som Pavel Hrubý har ritat.

Volkswagen har en (Passat CC), Audi har en (A5 Sportback), men Skoda har ingen (inte heller Seat för den delen). Vi snackar alltså om det lite märkliga fenomenet ”fyrdörrarscoupéer” som blir allt mer populära hos både biltillverkare och köpare.

Om Skoda skulle få för sig (och få klartecken från Volkswagen) att utveckla en egen fyrdörrarscoupé skulle det inte vara helt osannolikt att nya Superb står som grund. Det är i alla fall så tjeckiske designern Pavel Hrubý tänker sig en tuffare Skoda-framtid. Det är han som har skissat på nedanstående bil som han kallar Skoda Superb Fastback. Han har helt sonika utgått från en Superb kombicoupé (kombisedan, halvkombi eller vad man nu önskar kalla den) och behållit allt från B-stolparna och framåt. Från nämnda stolpar och bakåt har han gett den ett fastbackstuk som får en att associera till betydligt sportigare konkurrenter. Baken ger lite vibbar från Maserati, Aston Martin och till och med Mustang.

Vad säger du? Skulle du kunna tänka dig en Superb Fastback? Vi får se vad Skoda själva anser om det hela, framtiden får utvisa om Pavel Hrubýs fingervisning ger resultat.

Test och provkörningar

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!