080116-skoda-fabia-broms

Skoda undersöker bromsarna på Fabia

I förra veckan skrev vi om att bromsverkan hade upphört på två nya Fabia Combi. Skoda har nu gått igenom bromsarna på de berörda bilarna och inte funnit några fel. En grundligare teknisk undersökning ska nu genomföras för att gå till botten med problemet.

Det var när DN och Sundsvalls Tidning körde var sin provbil av nya Skoda Fabia Combi som bromsverkan upphörde vid körning i snö och slask. Mer om det kan du läsa via länken nedan.

Enligt Henrik Svensson, presschef på Skoda Sverige, har de båda bilarna nu undersökts utan att hitta några tekniska fel. Bromssköldarna är intakta och ingen övrig åverkan kan man hitta.

Därför ska Skoda i Tjeckien skicka två tekniker till Sverige och provköra de båda bilarna under identiska förhållanden som när bromsverkan upphörde i förra veckan. Först efter en grundlig undersökning kan Skoda uttala sig om vad som kan ha påverkat bromsverkan på provbilarna.

I dagsläget rullar inga Skoda Fabia Combi ute på de svenska vägarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!