Foto: © SKODA

Skoda visar mer av nya Superb

Det börjar närma sig försäljningsdag för nya Superb. Med anledning av det har Skoda nu släppt en hel radda nya bilder som ger oss en bättre uppfattning av bilen.

Med tanke på hur stort intresset för artikeln om nya Skoda Superb var är det många som går och väntar på att försäljningen ska dra igång i juni. Lite besvikelse uppstod förmodligen hos vissa eftersom Skoda Sverige inte bjöd på några svenska prisuppgifter och då det var lite tunt med bilder som visade modellen från sina bästa sidor – bland annat hur bakluckan öppnas (inte tvådelad längre).

Men nu kan vi råda viss bot på eventuell abstinens då tjeckerna i dag har valt att skicka ut bra många fler bilder utöver de som kom med pressmeddelandet i februari. Hela 45 nya bilder finner du i galleriet nedan, som nu innehåller totalt 65 bilder.

Nya Superb har vuxit jämfört med föregående generation. 486,1 centimeter på längden är 2,8 centimeter mer än tidigare. Det är 9,4 centimeter längre än nya Volkswagen Passat (både som sedan och som Sportscombi). Flest extracentimeter har landat mellan hjulaxlarna, hela åtta centimeter längre är hjulbasen hos nya generationen jämfört med gamla. Det lär göra en redan rymlig bil ännu rymligare, främst för baksätespassagerarna. Några extra centimeter på bredden gör att skavsår på axlarna, när tre samsas i baksätet, lär vara ett minne blott (om det nu mot förmodan kunde uppstå tidigare).

Även bagageutrymmet har svällt. Med 625 liter får stora kombibilar på tafsen, och detta av en halvkombimodell. Fälls baksätesryggen öppnar sig ett 1 760 liter stort hål redo att fyllas.

Fem bensinmotorer och tre dieselmotorer är aktuella till nya Superb i samband med lanseringen. Gemensamt för dem alla är att de klarar de hårdare Euro 6-avgaskraven (vilket numera är ett måste för att få säljas) och att de bjuder på upp till 30 procents snålare gång än motsvarande gamla motorer.

På bensinsidan är effektspannet från 125 till 280 hästkrafter medan motsvarande på dieselsidan ligger mellan 120 och 190 hästkrafter.

Vill du, efter att ha gått igenom de nya bilderna i galleriet nedan, veta mer om nya Skoda Superb, och all ny teknik som den innehåller, gör du bäst i att klicka dig hit.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!