070903-skoda-greenline

Skodas nya gröna linje

På Frankfurtsalongen kommer Skoda att visa upp nya Fabia Combi och gamla Fabia Combi i Scout-utförande. Dessutom kommer de visa upp en bränslesnål designstudie kallad Greenline.

Skoda Fabia Greenline är för tillfället bara en snål showbil. Syftet är att visa upp Skodas utveckling av mer miljövänliga bilar och tekniker som förhoppningsvis dyker upp i produktionsbilarna inom kort. Greenline kan jämföras med koncernsyskonet Volkswagens BlueMotion-koncept.

Skoda Fabia Greenline sägs förbruka endast 0,34 liter per mil samtidigt som koldioxidutsläppen anges till låga 110 gram per kilometer. En Fabia med så låga utsläpp skulle vara varmt välkommen hos många då dagens snålaste Fabia (1,4 TDI) släpper ut 127 gram per kilometer och alltså inte omfattas att den statliga miljöbilspremien på 10 000 kronor.

Bilen på bilden ovan är nya Skoda Fabia Combi som begår sin premiär om knappt två veckor på Frankfurtsalongen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!