Obs! Bilden är ett montage. Foto: Bild från Google Maps

Skogstroll orsaken till olycksdrabbad vägsträcka i Sverige

Troll, tomtar och vittror sägs ligga bakom de många olyckorna som drabbat en viss sträcka av E4:an norr om Gävle.

På vägen får man vara beredd på att det minst väntade kan inträffa, men troll, tomtar, vättar och vittror? Dessa väsen är tydligen något man måste ta med i beräkningarna när man är ute och kör bil.

Åtminstone om man kör på E4:an norr om Gävle i ett område som heter Skarvberget, ungefär i höjd med Björke.
Denna vägsträcka har nämligen varit extra frekvent drabbad av olyckor, framför allt innan vägen byggdes om till mötesfri 2+1-väg. Tre bilar ska under färd ha börjat brinna, vid alla tillfällen i höjd med Skarvberget. Tekniska problem har uppstått i många bilar just här, liksom flertalet punkteringar och kollisioner. Dessutom har många bilfarande insjuknat just när Skarvberget passerats.

Det sägs inte vara någon slump att allt inträffar just vid denna vägsträcka. I skogen bor nämligen troll, tomtar, vättar och vittror som ogillar trafiken och därför spelar den ett spratt.
Trafikverket ska till och med ha fått många brev där det har ifrågasätts ”hur i helvete” man kan bygga en väg på platsen. Breven sägs ha skickats av en trollgumma som bor ute i skogen och som oroats över att trollen ska bli arga och störa trafiken.

Medan det sägs finnas folk i trakten som tror på förklaringen med olika väsen som sätter käppar i hjulen för trafiken är Trafikverket mer skeptiska.

Se gärna filmklippet nedan. Sevärt. Hela storyn går också att läsa på Arbetarbladet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!