100112-mercedes CLS

Skulptur visar nästa Mercedes CLS

På Detroitsalongen visar Mercedes, vid sidan om deras huvudnummer E-klass Cabriolet, ett något annorlunda ”objekt”. Skulpturen sägs vara en förhandstitt på nästa generation CLS och Mercedes nya formspråk.

En av de mer iögonfallande montrarna i Detroit är Mercedes med tanke på den skulptur som tornar upp sig över golvet. Enligt Mercedes pressmeddelande, som är 5 000 tecken långt av flummigt designsnack, är skulpturen gjord i lera och föreställer en bil som tagit form av flytande silver eller ett skimrande tyg som försiktigt har draperats över en ny designstudie.

– Mercedes formgivare översätter sin konstnärliga inspiration till Mercedes moderna bildesign, som kombinerar dramatiska detaljer med harmoni, stil och passion. Mercedes design är klar, lugn och konsekvent men ändå känslomässig och mycket sinnlig. Mercedes är varumärket som bäst kan presentera bildesign som en konstform på ett autentiskt sätt, berättar designchef Professor Gorden Wagener luddigt.

- Med detta konstverk vill vi uttrycka den karaktäristiska Mercedes-designen, samtidigt som vi ger er en föreställning av våra kommande modeller, säger Mercedes-chefen Dr. Dieter Zetsche på ett lite mer förståeligt sätt.

Flummigt eller inte, skulpturen sägs vara en ren utställningsgrej men i själva verket är antagligen det vi ser på bilderna en förhandstitt av nästa generation CLS som kommer i början av 2011. Och det kan mycket väl stämma om man jämför bilderna på skulpturen med spionbilderna på CLS tagna för ett par månader sedan i Tyskland. Jämför man sedan nästa CLS med nuvarande ser man tydligt att det är främst fronten och akterpartiet som gjorts om. Taklinjen är däremot sig lik. Grillen växer och får en mer framskjuten placering, lite i stil med vad supersportbilen SLS AMG erbjuder.

Interiören känner vi igen från nya E-klass.

Läs mer

Test och provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!