Slukhålet blir attraktion på Corvette-museet

Corvettemuseet i Bowling Green, Kentucky, USA, kommer att behålla åtminstone en del av det slukhål i vilket åtta bilar störtade ner tidigare i år.

I februari i år öppnade sig ett slukhål under National Corvette Museum i bilemodellens hemstad, Bowling Green i Kentucky, USA. Åtta Chevrolet Corvette av årsmodeller från 1962 till 2009 slukades av hålet, men museet kunde hålla öppet redan dagen efter att hålet uppdagades.Nu visar det sig att besökarna strömmat till i en aldrig tidigare sedd omfattning. Under månaderna efter slukhålets tillkomst har besökarantalet ökat med hela 59 procent jämfört med samma period förra året. Intäkterna från museets souvenirförsäljning ökade med 58 procent, och de totala intäkterna till museet ökade emd 65 procent.Nu har ägarna till museet därför beslutat sig att inte reparera skadan helt, utan i stället låta, åtminstone en del av, slukhålet vara bevarat inuti museet. Det finns till och med planer på att återplacera vissa av bilarna som slukades i slukhålet. Slukhålet har blivit en attraktion i sig själv, menar man.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet