SM i fickparkering

Just nu i skrivande stund äger SM i fickparkering rum i centrala Stockholm. Det är Nissan som arrangerar evenemanget för att uppmärksamma fickparkeringen som de vill underlätta med diverse hjälpsystem.

Det är inget ovanligt att folk tycker det är svårt att fickparkera. Det ligger en viss teknik bakom för att få bilen att hamna rätt i parkeringsfickan på första försöket. Nissan försöker förenkla fickparkeringsproceduren med hjälpsystem som Around View Monitor som nu finns tillgängligt i Japan och USA. På Tokyosalongen visade Nissan också upp Pivo 2 med roterande kupé och hjul som helt eliminerar problemen med fickparkering.

Nu vill Nissan sätta fokus på fickparkeringen genom att arrangera inofficiella SM i fickparkering på Norrmalmstorg i Stockholm. Evenemanget äger rum just nu, mellan klockan 12 och 15 i dag den 14 december.

Deltagarna är nominerade ur olika grupper av yrkesförare. Tävlingsledare är Peter Siepen och domare är före detta rallyproffset och tv-kommentatorn Jonas Kruse.

I Nissan pressrelease skickade de även med en liten lathund för fickparkerare, utformad av Jonas Kruse.

1. Placera bilen med bakhjulen i höjd med den andra bilens bakkant. 

2. Sväng in med fullt utslag till du ser hela bakomstående bils registreringsskylt i vänster backspegel. 

3. Backa rakt bakåt till vänstra bakhjulet når en tänkt linje mellan de omgivande bilarna. 

4. Backa med fullt utslag vänster till du står rakt. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr