060502_s60_facelift

Små sportigare förändringar till Volvo S60

Sportigare detaljer och något styvare chassie kommer finnas på 2007 års modell av Volvo S60. Men komforten ska trots sportigheten finnas kvar enligt Gerry Keaney, vice VD på Volvo.

Volvo S60 ska bli sportigare. Det säger Volvo själva i dag och vice VD Gerry Keaney förklarar att designen och chassiet spetsats till för att bli så sportigt som möjligt.

På tillvalspaketen Momentum och Summun har spoilern en mer framskjuten avslutning. Spoilervinge kommer finnas som tillval och samtliga delar kommer lackerade i bilens färg. 

Det blir ett större Volvomärke i grillen, intergrerade blinkers i sidobackspeglarna och 18-tums fälgar finns som alternativ. 

Interiört blir det en ny metalldekor ny läderklädsel med två kontrasterande färgtoner.

Kraftigare stötdämpare både fram och bak ökar vridstyvheten med cirka 25 procent enligt Volvo. Även krängningshämmarna är kraftigare än tidigare.

- Den sportigare S60:n är roligare att köra, utan att vi kompromissar med komforten, säger Gerry Keaney. De sportiga förändringarna är tänkt till 2007 års modell av Volvo S60.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!