061222_smart

Smart drag eller ej?

Nya Smart Fortwo kommer att lanseras i USA för första gången. På Detroit Motor Show kommer den att visas upp för ett folk som älskar stora suv och pickup mer än något annat.

Smart kommer att vara tillgänglig i USA första kvartalet 2008 så tillverkaren är tidigt ute. Och det kommer också säkert att ta tid för amerikanen att vänja sig vid den lilla bilen. Kan det fungera? Ja varför inte. I städer som New York och Los Angeles passar Smart bra och de kommer säkert att bli populär bland de som vill synas oftare än andra. I europa har 770 000 Smart Fortwo av första generationen sålts. Ett frågetecken är ju emellertid hur de i många fall storväxta amerikanerna ska få plats. Det kanske blir Smart Forone. Försäljningsnätet kommer att byggas upp av Roger Penske som i våran del av världen är mer känd som teamägare i amerikansk racing.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!