Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Smart Fortwo lägger sig under kniven – igen

Det var inte länge sedan vi fick se en ansiktslyft Smart men nu är det dags igen. Till bilsalongen i Genève kommer en sportigare men inte snabbare Smart att begå världspremiär.

Att vara beroende av ansiktslyftningar är en i raden av mer eller mindre smakfulla i-landstrender. Oftast rör det sig om bedagade tanter från bemedlade bakgrunder men de får nu sällskap av den senaste bilen från Smart. Sist den lilla citybilen hamnade under kniven var så sent som 2010 och nu är det alltså dags igen. 

 Till 2012 års uppdateringar har Smart Fortwo fått en lite sportigare design än tidigare, med en låtsas-diffuser bak på bilen och lite kurvigare paneler. Den nya grillen har begåvats med Smart-märket som flyttats ner från huven och vid de nya sportigare luftintagen syns numer LED-lampor. Men i kontrast mot de sportiga attiraljerna kommer vi inte få se sportigare motorer. 

 Ansiktslyfta Smart får även i fortsättningen en rad variationer av de två enliters trecylindriga turbomotorerna – en drivs av bensin och en av diesel. Samtliga har kvalat in som miljöbilar och finns i spannet CDI på 54 hästkrafter till bensinvärstingen på 101 hästkrafter. 

 Premiär för Smart Fortwo i uppdaterat skick blir på bilsalongen i Genève i mars.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!