Smart överväger suv-modell

I dag ska tydligen alla ha en suv i sitt modellprogram, till och med småbilstillverkaren Smart.

I stort sett alla ”vanliga” biltillverkare har minst en i sitt modellprogram. Bentley är väldigt nära att ha en också, och Rolls-Royce är på gång. Ferrari har sagt nej, men man vet aldrig, däremot är Lamborghini på gång de också och självaste Aston Martin kanske kommer med en. Ja, världen är sig inte lik längre. Och nu visar det sig att Smart också är suv-sugna.

Det är brittiska Autocar som säger att Smart starkt överväger att haka på suv-trenden som råder genom bygga en suv eller en crossover. Anledningen till att man nu försöker tänka utanför boxen är så klart pengar. Drivlinan i nya Smart Fortwo och Forfour delas med nya Renault Twingo, men för att Mercedes och Renault ska kunna räkna hem sina investeringar i tekniken behöver man tydligen sälja minst 300 000 exemplar årligen. Det är en siffra som är tuff att nå upp till med dagens tre modeller och en suv skulle kunna täppa igen en eventuell lucka.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!