100716-smart-scooter Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Smart satsar på scooter i Paris

Kan en Smart bli ännu mindre? Jajamänsan, men då blir det en scooter. Daimlers trögt säljande mikrobilsmärke uppges nu satsa på den tvåhjuliga marknaden. I höst visas den första eldrivna scootern.

 De små Smart-bilarna har aldrig blivit någon stor försäljningssuccé och nu verkar det som att pappa Daimler har fått nog. Smart måste hitta på något nytt och finna nya marknader. Enligt en högt uppsatt tjänsteman inom Daimler som brittiska Autocar har varit i kontakt med ska Smart visa en eldriven plug in-scooter på bilsalongen i Paris i höst.

Smart-scootern beskrivs som en del i Daimlers försök att bredda Smarts marknadssegment, bortom lilla Fortwo och den kommande fyrsitsiga uppföljaren till Forfour. Andra insiderkällor som Autocar har talat med säger att Smart får hjälp av en framstående samarbetspartner och att den kommande scootern kan komma att byggas i en mängd fabriker runtom i världen. Satsningen på en eldriven Smart-scooter kan mycket väl vara Daimler-koncernens svar på BMW:s arbete med återupplivningen av den takförsedda tvåhjulingen C1. BMW C1 togs ur produktion år 2002, endast två år efter lanseringen, men förra året visade BMW konceptet C1-E som var en modern version av C1 med en elmotor på 27 hästkrafter.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!