070710-smart-fortwo-eldriven

Smartare än Smart

Nu presenterar Smart sitt nyaste tillskott som ska minska koldioxidutsläppen till noll. Förbränningsmotorn har tagits bort för att ge plats till den nya elmotorn.

Nya Smart Fortwo är smartare än någonsin, i alla fall om du mest kör kortare sträckor till vardags. I stället för en förbränningsmotor har en elektrisk dito monterats. Elmotorn erbjuder 41 hästkrafter som driver bakhjulen. Snittförbrukningen anges vara 1,2 kilowattimmar per mil. När batteriackumulatorn av ”sodium-nickel-klorid”-typ är fulladdad uppges en genomsnittlig räckvidd på 115 kilometer. Med hjälp av stickproppen för vanliga 220-voltsuttag laddas batteriet fullt på åtta timmar. Batteriet ska kunna laddas från noll till fullt minst 1 000 gånger innan byte krävs. 

 

Den eldrivna Smart Fortwo sägs accelerera från stillastående till 60 kilometer i timmen på 5,7 sekunder. Topphastigheten anges vara 112 kilometer i timmen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!