Smygpremiär för Mercedes SL 500

Teknikens Värld var på Sverigepremiären av nya Mercedes SL 500 som blivit både Sportigare och Lättare.

Nya Mercedes SL visades första gången upp på Frankfurtsalongen i september förra året och nu är det dags för Sverigepremiär. Den nya bilen har återgått till Dallas-moppen R107:s stramare linjer sedan utsvävningarna med de mjuka linjerna i den utgående SL-modellen R230.

 Och det är inte bara linjerna som Mercedes stuvat om. Nya SL är tack vare flitigare användning av aluminum 110 kilo lättare trots att den vuxit både på längden och på bredden. Klassiska SL-detaljer som gälar på framskärmarna finns även i den senaste tappningen men nya traditioner som plåtcaben från R230 är kvar. Nytt till ersättaren R231 är att taket som fälls upp och ner på 20 sekunder delvis är gjort av glas, beroende på hur man kryssat i tillvalslistan.

 Andra nyheter är ”Magic Vision Control”, en ny slags vindrutetorkare som skjuter ut ett gäng strålar med spolarvätska till var sin sida torkarbladet. Beroende på om torkarbladet åker upp eller ner för rutan varvas vilken sida duscharna kommer på.

 Mercedes Air Scarf skickar varmluft runt nacken via nackskydden och ett upp och nedfällbart vindskydd räddar kotlettfrillan från att bli helt bångstyrig när man är ute och jäser i sin nya Merca. 

 De första exemplaren kommer lagom till cab-säsongen senare i vår, och kommer till en början levereras med två motoralternativ i SL 350 och SL 500, båda med direktinsprutning. 

 Minstingen i utbudet är SL 350 som med sin V6-motor på 3,5 liter, 306 hästkrafter och 370 newtonmeter skickas upp till 100 kilometer i timmen på 5,9 sekunder. Näst minst, det vill säga störst, är SL 500 med en 4,7 liters V8 på 435 hästkrafter och 700 newtonmeter. I den tar färden upp till 100 4,6 sekunder upp till en begränsad toppfart på 250 kilometer i timmen. En AMG-version är bekräftad och lär visas upp på bilsalongen i Genève i mars.

Priserna för SL börjar på 995 000 kronor för 350 och 1 224 000 kronor för en SL 500 utan tillval.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!