071207-dodge-challenger

Smygtitt på Dodge Challenger SRT8

Vi har tidigare visat bilder på retroinspirerade Dodge Challenger som kommer nästa år. Nu har Dodge även släppt bilder på värstingversionen SRT8, men tyvärr bara ”smygtittarbilder”.

Pusselbitarna börjar falla på plats. Först kom prisuppgifterna för Dodge Challenger SRT8, sen kom tillbehörslistan och nu äntligen kommer de första bilderna. Tyvärr säger inte bilderna allt för mycket. Dodge vill inte avslöja bilen förrän på bilsalongen i Chicago den 6 februari nästa år.

Jämför man bilderna på vanliga Challenger (se nedan) med de på SRT8 ser man att den sistnämnda får lite läckra attribut som rutnät i grillen, fetare kromade ändrör och en liten svart vinge med SRT8-emblem på bakluckan.

Priset för Dodge Challenger SRT8 startar på motsvarande 250 000 kronor och då får man en mer eller mindre fullutrustad bil. De enda tillvalen som finns att välja på är sommardäck för 50 dollar i stället för året-runt-däck, multimedia/infotainment-system med navigation för 890 dollar samt rejäl sollucka för 950 dollar. Tre exteriöra färger finns det att välja mellan – svart, silver eller så kallad Hemi-orange.

Bilen har en 6,1 liter stor V8-motor med sexväxlad manuell eller femväxlad automatlåda. Inför modellår 2010 ökar troligtvis motorvolymen till 6,4 liter. Enligt uppgifter kommer de 5 000 första tillverkade Challenger-bilarna att alla vara av SRT8-versionen och då enbart med automatlådan. Produktionen sätter igång i mars nästa år och kort därefter kan man hämta sin bil. Order på en SRT8 har man kunnat lägga sedan den 3 december.

I slutet av 2008 sätter produktionen av 2009 års modeller igång och då har man fler versioner att välja mellan. Basmodellen blir en 3,5-liters V6-motor som kommer att ersättas av en fyraliters efter ett par år. Mellanmodellen blir den så kallade R/T-versionen med 5,7 liter stor V8 under huven.

En cabriolet är också aktuell men inte förrän tidigast 2009.

Enligt tidigare uppgifter kommer Challenger antagligen inte att nå europeisk mark på vanlig väg, alltså via Dodge/Chrysler. Är man nu sugen på en Challenger får det bli privatimport i stället eller om man låter någon importfirma ombesörja den biten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!