Mercedes AMG GT

Smygtitt på Mercedes AMG GT – film

Mercedes har släppt en video på AMG GT som ska ta över efter SLS AMG och troligtvis presenteras i höst på bilsalongen i Paris.

Supersportbilen SLS AMG ska som bekant pensioneras och ersättas av den kompaktare AMG GT som ska konkurrera med bilar som Porsche 911 och Jaguar F-Type. Under den senaste tiden har vi fått se en hel del spionbilder, och för en dryg månad sedan släppte Mercedes de första officiella bilderna där vi fick se hur interiören kommer att se ut.

Nu har Mercedes lagt ut en kort film där vi får ett första smakprov på designen. I samband med att videon publicerades lanserade Mercedes även en webbsida där de kommer att publicera nyheter om kommande supersportbilen.

Än så länge vet vi inte vad som kommer att sitta under huven på AMG GT men tidigare rapporter tyder på att det kan bli en V8 med dubbelturbo på 4,0 liter som levererar omkring 525 hästkrafter. En eventuell instegsversion med omkring 485 hästkrafter kan också bli aktuell i efterhand samt en Black Series-version med uppemot 600 hästkrafter.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!