071217-ford-focus-rs

Smygtitt på nästa Ford Focus RS

Spekulationerna har varit många men nu äntligen är det officiellt. Ford kommer med en RS-variant av nästa Focus och redan nu har de delat med sig av bilen genom att skicka ut en teaser-bild.

Under ett evenemang i London i går berättade Ford att nästa Focus kommer i en rallyinspirerad RS-version. En version som troligtvis kommer att slå sin föregångare rejält på fingrarna vad gäller prestanda och väghållning. Även om Ford inte berättade mer än att bilen är på gång och skickade ut en officiell bild, så kan vi troligtvis se fram emot fyrhjulsdrift kopplat till Volvos femcylindriga 2,5-litersmotor med turbo och då med högre effekt, förhoppningsvis upp mot 300 hästkrafter. Nya Ford Focus ST måste ju passeras med råge för att det ska räknas som en riktig RS-modell och samtidigt konkurrera med värstingarna i klassen – Mitsubishi Evo X och Subaru Impreza STI.

Som vi kan se på bilden får huven läckra ventilationshål, samtidigt som man kan tänka sig att bilen får ett annat och mer racigt ving- och spoilerkit. Fjädringen bör styvas upp och bromsarna uppgraderas till större doningar, det är ju trots allt en bil med rallygener.

Ford Focus RS kommer troligtvis att debutera i början på 2009.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!