080317-nissan-maxima

Smygtitt på nya Nissan Maxima

Nissan kommer att visa helt nya Maxima på bilsalongen i New York som öppnar på onsdag. Men redan nu tittar den skygge japanen fram på ett gäng aptitretande bilder.

Ett par dagar innan världspremiären för 2009 års Nissan Maxima får vi se de första bilderna. Till skillnad från de flesta andra teaser-bilder som släpps så här i förväg kan vi faktiskt skönja en del av bilens former. Nissan gör inte om samma misstag som Subaru gjorde vid publiceringen av de första bilderna på nya Forester. Subaru släppte en kraftigt underexponerad bild som man trodde skulle väcka intresset för den nya bilen. Tråkigt nog för Subaru finns ett program som kallas Photoshop, med vilket även mest datorhandikappade kan få en mörk bild att bli relativt ljus och tydlig. Resultatet blev att nya Subaru blev en av bilhistoriens sämst bevarade hemlighet.

Istället för att släppa en mörk bild som visar hela bilen visar Nissan bara bilder som avslöjar vissa detaljer på nya Maxima. De fyra bilderna visar bara strålkastarna, fälgarna, bakljusen och den bakre delen av taklinjen. Om formerna finns inte så mycket mer att säga än att de ser japanska ut. En intressant detalj är däremot de fyra tecken som är inlagda på bilderna. 4DSC står för ”4 door sports car” och härstammar från den tid då Nissan betraktade Maxima just som en sportbil med fyra dörrar. Med nya Maxima kan alltså historien upprepa sig.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!