090623-porsche-panamera

Snart dags för Porsche Panamera

Det råder fortfarande kraftigt delade meningar om Porsche Panamera som alldeles snart lanseras på hemmamarknaden Tyskland. Endast en tredjedel av er läsare tycker bilen är hemskt, så kanske Porsche ändå inte är fel på det? Hur som helst, här kommer den senaste promotionvideon för bilen.

När Porsche i november förra året skickade ut officiell information och bilder på nya Panamera – den första ”fyradörrarscoupén” från Zuffenhausen – fick ni läsare svara på frågan vad ni tycker om bilen. Efter 1 254 röster tycker 36 procent av er att den är grym medan 35 procent anser den vara sådär. 30 procent röstade på att den är hemsk. Inte så illa för Porsche trots allt kanske?

Nu har den tyska sportbilstillverkaren skapat en ny promotionfilm med Panamera i huvudrollen, allt för att höja intresset för bilen lagom inför premiären i bilhallarna i Tyskland som inte är många veckor bort.

I filmen får vi bland annat se fyra kostymnissar kliva in i bilen, mest för att visa hur rymlig den är. Därefter är det en mer ledig typ som tar en runda ned till marinan med bilen. Men ingenstans får vi se vad bilen går för, trots att det är en Panamera Turbo med 4,8 liter stor V8, 507 hästkrafter och 700 newtonmeter. Detta kan man tolka som att Porsche vill att bilen ska vara en flärdfull vagn, inte någon racer, men att det finns kraft gömt under skalet för den som anser sig behöva det en dag.

Snygg konstruktion får man i alla fall säga om bakvingen som du ser fällas upp och ned i filmen.

Förutom ovan nämnda motor lanseras Panamera även V8:an utan turboaggregat. Då heter den Panamera S och levererar 400 hästkrafter. Instegsmodellen blir Panamera, utan tilläggsbeteckningar, som med en V6-maskin på 3,6 liter ger 300 hästkrafter.

Vi kan nästan räkna med att den dieselspis som nyligen hittar ned under huven på Cayenne även hittar till Panamera. När är dock oklart. Om några år är det inte helt osannolikt att Panamera även kommer att kunna köpas med hybriddrift. Porsche är som bekant i full gång med testande av sitt system.

Sexväxlad manuell låda är standard men för den som vill är den sjustegade PDK-lådan tillval. Fyrhjulsdrift finns som tillval, förutom till turbomodellen som driver på alla fyra som standard.

Så vad säger du? Har du ändrat dina åsikter om Panamera sedan du först såg den? Kommentera gärna nedan.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!