Spania GTA Spano – uppdaterad spansk supersportbil

I superportbilsvärlden finns vissa märken som visar upp en bil och sedan försvinner lika snabbt som de dök upp. Spanska GTA Motors har vi dock hört talas om förut – och nu har de något nytt på gång.

Kanske trodde vi att Valenciabaserade GTA Motors skulle bli ännu en i raden av supersportbilstillverkare som visar upp ett antal datorgenererade bilder för att sedan försvinna spårlöst. Men faktum är att spanjorerna har hållit ut, och faktiskt levererat ett antal bilar, sedan vi skrev om deras sportbilskoncept år 2009.

Nu är företaget, som faktiskt grundades redan 2005, på gång att visa något nytt – och att döma av teaserbilden rör det sig om en nygjord verson av supersportbilen Spania GTA Spano. 

Under skalet kan vi säkerligen också räkna med uppdateringar, men de siffror som finns tillgängliga i dag talar om en 8,3-liters mittmonterad V10-maskin på 780 hästkrafter med bensindrift, och hela 840 hästkrafter med etanol i tanken. Med en vikt på endast 1 350 kg går sprinten till 100 km/h på låga 2,9 sekunder. Toppfarten 350 km/h.

Fler bilder och mer info lär dyka upp närmare premiären, på bilsalongen i Genève.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!