060929_twingo

Sportig Renault Twingo på Parissalongen

Renault Twingo blev ju en måttligt populär bil när den kom, framförallt skrämde dess dåliga krocktestresultat bort en hel del köpare. Renault har tidigare avslöjat att det kommer en ny Twingo, i går visade de upp nya Twingo Concept för första gången.

Renault Twingo Concept har väldigt få likheter med den nuvarande Twingon. Namnet och till viss del formen och storleken men i övrigt är det en helt ny bil.

Designen är som natt och dag jämfört med gamla Twingon. Medan den har ganska försiktig och mer klassisk småbilsdesign har Twingo Concept en riktigt sportig och aggressiv framtoning, framförallt så är den mer ungdomlig.17-tumsfälgarna , som knappast lär bli standard, ser riktigt stora ut på den endast 3,6 meter långa microbilen.

Sportigt utseende har den alltså men är den sportig att köra? Det kan vi ju så klart inte svara på men motorn är i alla fall en 1,2-liters rak fyrcylindrig bensinare med turbo som ger 100 hästar och 145 Nm som mest. En sexväxlad manuell låda höjer sportigheten ytterliggare. Renault har dock inte angett några siffror för Bränsleförbrukning men den lär inte ligga särskilt högt.

Instrumentpanelen har fått inspiration av ungdomen och dess starka intresse för musik. Vanliga USB-portar gör det möjligt att koppla in din MP3-spelare och lyssna på den musiken i bilens stereo. Det finns även trådlös Internetuppkoppling via Bluetooth samt tillhörande webbkamera och mikrofon.

Hur mycket av Renault Twingo Concept som kommer att bli verklighet är Renault ganska hemliga med men förhoppningsvis kommer i alla fall en del av designen att hänga kvar. Den kan nu ses på Parissalongen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!