Spyker B6 Venator officiell – bilder och fakta

Redan i går kunde vi visa första bilden på Spykers nya ”911-jägare” B6 Venator (Venator betyder förresten just jägare). Nu är bilen helt officiell – här är fakta och bilder!

Redan i går kunde vi berätta huvuddragen kring Spyker B6 Venator. V6-motor, 375 hästkrafter, aluminiumchassi och dubbelkopplingslåda. Allt med en tjänstevikt under 1 400 kg. När nu det officiella pressmeddelandet nått oss får vi reda på fler, men fortfarande sparsamma, data.

Några övriga prestandauppgifter har exempelvis Spyker valt att inte gå ut med. I stället handlar det mesta om att taket ska se ut som på ett flygplan, de polerade 19-tumshjulen eller hur interiören använder västeuropeiskt oxskinn som genomgått en speciell slags garvningsprocess.

Vad vi får veta är att karossen är helt gjord i kolfiber, och att bilen blir 435 centimeter lång. Hjulbasen är 250 centimeter. Det visste vi inte innan.

Produktionen kommer inledas i början av nästa år för huvudmarknaderna i Europa, Asien, Mellanöstern och Asien. Nordamerika får vänta till hösten 2014.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!