100117-spyker cars saab

Spyker enda kvarvarande budgivare?

Enligt nyhetsbyrån Bloomberg News ska holländska Spyker Cars vara enda kvarvarande Saab-budgivaren. Därmed skulle investmentbolaget Genii Capital vara avhängt, något som de själva inte känner till. Bloomberg uppger också att GM på måndag förmodligen tar beslut om nedläggning eller inte.

Sportbilstillverkaren Spyker Cars är ensam budgivare kvar om man får tro de två personer med insyn i affären som Bloomberg News har varit i kontakt med. Den ena av de båda uppgiftslämnarna berättar också att GM förmodligen bestämmer sig för om säljförsöken av Saab fortsätter eller om nedläggning är ett faktum.

Enligt uppgifterna har Spyker Cars erbjudit GM motsvarande 530 miljoner kronor i kontanter och motsvarande 2,3 miljarder kronor i preferensaktier (75+325 miljoner dollar) i det nybildade bolaget efter affären.Dessutom skulle GM också behålla motsvarande 700 miljoner kronor av Saabs likvida medel. Dock kan budet detaljer komma att ändras på vägen, sägs det.

Spyker Cars vd Victor Muller förväntar sig att köpet av Saab beslutas inom några dagar. Det ska han ha sagt under en intervju med den holländska tidningen Algemeen Dagblad.

Genii Capital, som enligt Bloomberg News alltså är avhängda som budgivare, säger sig inte känna till att Spyker Cars skulle vara ensamma kvar på banan.

– Vi har ingenting som tyder på att vi inte längre skulle vara aktuella, säger Lars Carlström, Genii Capitals talesman, till TT.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!