080918-spyker-c8-lm85

Spykers C8 Laviolette LM85 redo för gatan

Bilen på bilden må se ut som en av barndomens leksaksbilar, men faktum är att det är holländska Spykers senaste bil C8 Laviolette LM85. Med den nya bilen har Spyker inte krånglat till det för sig. C8 Laviolette är helt enkelt en gatanpassad version av Le Mans-racern som körs i GT2-klassen.

Holländska Spyker kan tyckas ha gått en rejäl omväg. Man började med att modifiera gatbilen C8 för att delta i GT2-klassen i Le Mans. Nu har Le Mans-bilen i sin tur modifierats tillbaka för att återigen bli en bil som kan köras på allmänna vägar. Resultatet är en lika färggrann som lockande skapelse.

C8 Laviolette LM85 använder sig av Audis 4,2-liters V8 som utvecklar 400 hästkrafter. Kraften skickas via en sexväxlad manuell Getrag-låda till bakhjulen. Exakt hur fort den orange-gråa bilen går finns det ännu inga uppgifter om. Precis som Le Mans-bilen är C8 Laviolette LM85 till stor del byggd av aluminium och andra lättviktsmaterial. Däremot är den inte ett lika extremt lättviktsbygge. Inredningen är förhållandevis lyxig med alcantara- och läderklädsel. Den märkliga färgsättningen är inte inspirerad av en lavalampa, vilket man kanske skulle kunna tro, utan Le Mans-bilens mönster, och titta en extra gång så ser du att mönstret faktiskt är symmetriskt.

Endast 24 bilar ska byggas. Att de första bilarna ska visas upp i Saudiarabien skvallrar om vilka kunder Spyker vänder sig till och att priset inte lär hamna på var mans nivå.

Läs mer

Provkörning

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!