071109-chrysler-srt-kvar

SRT hotas inte av Chryslers nedskärningar

Trots de stora nedskärningarna inom nyligen frånskilda Chrysler planerar man inte att lägga ned sin specialdivision SRT. I stället ska man ytterligare stärka varumärket SRT.

Teknikens Värld har tidigare rapporterat om den amerikanska biljättens stora nedskärningar. Fyra modeller tas ur produktion – Crossfire, PT Cruiser Cabriolet, Pacifica samt Dodge Magnum föll samtliga offer för kniven. Dessutom meddelades det att 12 000 anställda avskedas. Mitt i orkanen av nedskärningar står dock Chryslers förädlingsavdelning SRT (Street and Racing Technology) på stadiga ben. I en intervju med Edmunds Auto Observer säger chefen för SRT, Michael Accavitti, att avdelningens verksamhet inte kommer att förändras på något sätt.

Samtidigt meddelar Michael Accavitti att SRT-emblemet inte kommer att bli tillgängligt för alla Chryslers modeller. Han vill inte se att SRT-statusen urvattnas. Enligt honom ska en SRT-bil uppfylla fem så kallade grundkriterier för att få de tre bokstäverna intatuerade. Skön att åka i, utmärkta köregenskaper, högpresterande bromsar, oerhörda mängder kraft samt en interiör som andas racing. Dessa är egenskaper som Michael Accavitti vill se hos sina bilar, och de som inte uppfyller dessa krav får inte SRT-stämpeln.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer