SRT Viper

SRT Viper Roadster inte aktuell på några år

Någon taklös huggorm lär du inte få se på några år. Chryslers prestandaavdelning SRT meddelar nu att de inte har någon brådska med att vaska fram en Viper Roadster.

Tänk vad tiden flyger i väg. Det är snart ett år sedan nya generationen Dodge Viper, numera benämnd SRT Viper, gjorde entré på bilsalongen i New York förra våren.

 Amerikanska Wards Auto har nyligen varit i samspråk med SRT-chefen Ralph Gilles (SRT står för Street and Racing Technology och är den avdelning som ger Chrysler-koncernens bilar riktig prestanda).

 Han berättade för dem att nya Vipern är formgiven och byggd för att bli en cabriolet och att den är tillräckligt vridstyv för att hantera taklöshet. Han sa också att det kommer att vara extremt enkelt att göra en cabriolet av Viper.

 – Några köper coupén, och när cabrioleten lanseras kommer de att köpa en till eller byta, ska han ha sagt samtidigt som han vägrade svara på frågan om när SRT Viper Roadster är tänkt att lanseras. Han hoppades dock att det blir inom några år.

 Han skulle också vilja se nya SRT Viper i Europa så småningom. Ingen vet när den kommer över hit men i sommar ska han träffa europeiska Viper-klubbar för att känna efter hur suget är.

SRT Viper har en V10-motor på 8,4 liter, 649 hästkrafter och 814 newtonmeter. Det finns alltså kraft så det räcker och blir över. Förutom att mullra gott är den snabb också. Över 330 km/h ligger toppfarten på.

 Varsågod! Frossa nu i bildgalleriet nedan. Oslagbart!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!