080914-ssangyong-c200

SsangYong C200 – märkets snyggaste hittills till Paris

SsangYong är knappast kända för att bygga fagra bilar, men det kanske blir ändring på det nu i och med suven C200 Concept som ställs ut i Paris om drygt två veckor.

SsangYong Actyon och Rodius är två bilar man inte glömmer i första taget. Anledningen? Bilarnas minst sagt speciella formgivning. Visst tycker vi alla olika, men några skönhetspriser kommer de antagligen aldrig att vinna.

Andra klassiker från det sydkoreanska märket är Mercedes-baserade modellerna Chairman och Korando samt Musso och Rexton. Dock inga som skulle skåpa ut motståndet i en tävling om utseende.

Nu ser det ut som att koreanerna har kommit på bättre tankar. I alla fall om man ser på bilden ovan som visar det suv-koncept, döpt till C200, som ska visas på bilsalongen i Paris. Formerna skiljer sig rejält från de SsangYong-modeller som tillverkas i dag. Mer mainstream skulle man kunna säga. Det är okänt om konceptbilen är basen till en helt ny modell eller om den föreställer nästa generation Actyon.

Enligt uppgifter sitter det en tvålitersmaskin på 175 hästkrafter under huven.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!