070918-ssangyong-wz

SsangYong Wz Concept

Just nu visar SsangYong upp sin senaste konceptbil på Frankfurtsalongen kallad Wz Concept. Deras mål med bilens design har varit sofistikerad dynamik och djärvhet.

Enligt SsangYong själva står bokstavskombinationen Wz för världsklass med en helt ny standard som ska vara högsta punkten på premiumbilshimlen. Bilens formgivning representerar samtidigt SsangYongs framtida designspråk, alltså en rejäl helomvändning jämfört med deras nuvarande designspråk.

SsangYong Wz Concept har en 3,6 liter stor V6-motor med dubbelturbo och levererar 360 hästkrafter. Via en sjuväxlad automatlåda, med möjlighet till manuell växling, driver alla fyra hjulen som på konceptbilen mäter 20 tum. Bilen är också utrustad med bland annat elektronisk luftfjädring, däcktrycksövervakning, adaptiv farthållare och back/parkeringssensorer.

SsangYongs förhoppningar är att Wz Concept når produktion under 2011.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!