SsangYongs nya storsuv LIV-2!

SsangYong har under bilsalongen i Paris presenterat sitt nya koncept LIV-2 som med största säkerhet kommer att bli ersättaren till gamlingen Rexton som hängt med sedan 2001.
Mattias Skantze

SsangYong var tidigare mest kända för sitt minst sagt udda formspråk som ärligt talat inte var särskilt snyggt. På senare tid har de dock ryckt upp sig rejält, och när vi körde SsangYong Tivoli tidigare i år märkte vi att modellen var ett steg i rätt riktning. Konceptet LIV-2 som nu presenterats i Paris verkar också vara det. Bilen är en stor, men snygg, skapelse.

Med största sannolikhet är konceptet uppföljaren till Rexton, och då tar designen ett steg framåt. Precis som med Tivoli kan man se några av konkurrenterna i linjespelet, men totalt sett känns designen ändå lyckad.

Till konceptet finns två motorer tillgängliga. En 2,2-liters dieselmotor med 179 hästkrafter och en 2,0-liters bensinmotor med 223 hästkrafter. Båda motorerna förväntas dyka upp i produktionsversionen som lanseras nästa år. Fyrhjulsdrift finns som tillval, och bilen kan komma med en sexväxlad manuell låda eller en sjuväxlad automat. 

SsangYongs chef Johng-sik Choi menar i en intervju med carandbike att man på SsangYong är övertygade om att LIV-2 kommer att bli en milstolpe i märkets historia. Efter att LIV-2 gått i produktion kommer man att lansera en ny modell varje år under några år för att bredda attraktionen för märket. 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!