Foto: General Motors

Stigande bilpriser i Storbritannien till följd av Brexit

Allt fler biltillverkare höjer priserna i Storbritannien som en effekt av Brexit, landets urträde ur EU.

I augusti kunde vi berätta om PSA-koncernens prishöjning av sin bilar i Storbritannien på grund av pundets dalande värde – en effekt av Brexit, landets kommande urträde ur den Europeiska Unionen. Nu följer Ford, Honda och Suzuki, skriver Autocar.

Honda höjer priserna med 0,9 procent, Ford med 1,5 och Suzuki med två procent och tangerar siffran för de tidigare nämnda franska bilarna från Citroën, DS och Peugeot.

Mest påslag gör Vauxhall som ska toppa priserna med 2,5 procent. General Motors, som äger Vauxhall/Opel, är den biltillverkare som drabbas värst då marknaden i Storbritannien är koncernens näst största efter Nordamerika. Marknadschefen Tina Müller uppskattar att General Motors hittills har förlorat 346 miljoner pund, cirka 3,7 miljarder kronor, på Brexit och menar att hela bilindustrin kommer att drabbas.

Försäljningen av nya bilar har dock ännu inte sjunkit i Storbritannien.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!