100118-audi-a1-ledljus

Stirra Audi A1 i vitögat

LED-ljus med stark karaktär har på senare tid blivit Audis kanske främsta kännetecken. När lilla A1 ansluter inom kort fortsätter utvecklingen. I det här videoklippet får vi A1:ans ”ögon” förklarade i detalj.

Lilla A1 kan mycket väl vara Audis viktigaste lansering på flera år. Audis minsta modell hittills ska utmana BMW:s framgångsrika Mini och det är viktigt att bilen framstår som ”premium”. Inte helt överraskande lägger Audi stor möda på att framhålla deras uttrycksfulla LED-teknik i strålkastarna, teknik som även ska komma till dels i den minsta modellen i familjen.

I vad som sannolikt är den första i en lång rad av smygtittar får vi se och höra André Georgi, ljusdesigner på Audi, förklara hur strålkastarna på A1 fungerar, hur de är uppbyggda och hur de tänkte under designarbetet. Georgi säger sig ha velat blanda sportigheten i R8 med elegansen i A8 och sätta allt i fronten på lilla A1. Audi har många och fina ord att säga om LED-slingan som löper genom strålkastarinsatsen, bland annat att ”strålkastarna visar beslutsamhet och koncentration, liknande en atlet redo i startgroparna – med glimten i ögat.”

I videoklippet får vi inte se mycket mer än den hukande André Georgi och ena strålkastaren på A1. I kort sekvenser får vi skymta bilen i profil och rakt framifrån, men bara i mycket skum belysning. Det gör visserligen inte så mycket eftersom vi redan har sett det mesta tack vare en, för Audis del, olycklig spionbild som fångade både A1 och dess reklampelare Justin Timberlake mitt på ljusa dagen.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!