Stor bildläcka – här är nya Audi A3

Audi har inte varit särskilt bra på att hålla tätt om utseendet på nya Audi A3, efter flera avslöjanden om utseendet har vi nu den största bildläckan hittills – med ett helt paket bilder!

Redan för ett par veckor sedan kunde vi avslöja hur exteriören på nya  Audi A3 skulle komma att se ut, genom bilder från modellens eget  infotainment-system som presenratedes på elektronikmässain i Las Vegas. I  förra veckan läckte det ut en bild som hävdades vara av mer officiell  karaktär, och i dag kan vi så bekräfta att bilden var äkta – nu har  nämligen resten av bildpaketet läckt ut på internet.

 De nya bilderna ger oss en tydlig bild över hur bilen ser ut, utanpå och  inuti och ur alla vinklar. Och nog ser nya A3 ut ungefär som förväntat,  med drag från föregångaren (som varit med i nio års tid), men med alla  de nyare Audi-attributen i designen. Fronten påminner lite om storebror  A6, och nya A3 får också den nya, lätt hexagonformade, grillen. 

 Under skalet är dock allt nytt jämfört med föregångaren, nya A3 är den  första modellen på en helt nyutvecklad bottenplatta som öven ska bära  andra modellen inom den stora Volkswagenkoncernen, bland annat nästa  Volkswagen Golf. Vilka motoralternativen blir är ännu inte känt, men  räkna med att Volkswagens nya 1,4-liters TSI-maskin i någon form hittar  ner under huven. Interiört har man valt att lätta upp den annars på  tyskt manér jämngrå atmosfären med lite klatschigare färginlägg. 

 De läckta bilderna visar tredörrarsversionen av A3, men vi vet sedan  tidigare att Audi planerar att utöka A3-programmet ytterligare. Förutom  dagen Sportback- och Cabrioletmodeller ska även en sedanmodell av nya A3  vara på väg. Nya A3 presenteras på Genève-salongen i Mars, och blir  nog, med tanke på att de här bilderna har läckt ut, officiell på riktigt  vilken dag som helst nu.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!