061017_opel

Storbritannien får inte Opel GT

Opel GT, som skulle heta Vauxhall GT i Storbritannien, kommer inte heta något alls där för den kommer inte dit. Den kommer till resten av Europa men Vauxhall säger att det blir för dyrt.

Då kan man fråga sig vad de menar, det är ju en färdig bil? Men riktigt så enkelt var det inte. Eftersom Storbritannien envisas med att ha kvar Vauxhall i stället för Opel och som enda land i Europa ha kvar vänstertrafik krävs några förändringar där. Alla märken och logotyper måste bytas ut och framförallt måste bilen byggas om så att förarsätet hamnar på höger sida.

Vauxhall har nu gjort en beräkning på vad det hela skulle kosta och med beräknat antal sålda bilar kommer det inte löna sig att ha en Vauxhall GT, därför kommer den inte dit alls.

Vill britterna ändå ha en Opel GT får de snällt importera den från närmaste land men då blir den med ratten på ”rätt” sida och med Opelmärken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!