060112_cheva_kodiak Foto: Chevrolet

Störst går först!

Chevrolet har en enorm pick-up som de kallar Kodiak. Egentligen är det en lastbil men i USA har man lyckats registrera om den till personbil. En mycket populär bil i amerikanska västern.

Hummer H1 är besegrad, och det av koncernkollegan Chevrolet Kodiak! Denna jättebjörn är baserad på Chevrolets tyngre lastbilsserie men konverterad till ”personbil” på önskemål från kunder. I USA:s mellanväster är Chevy Kodiak ombyggd till pickup allra mest populär.

6,6-liters dieselmotor på 300 hästkrafter med ett maffigt vridmoment på 820 Nm är säkert tillräckligt på prärien. Femväxlad automatlåda och inkopplingsbar fyrhjulsdrift komletterar bilden av komfortabel terrängåkning.

På Detroitsalongen presentade ombyggnadsföretaget Monroe Truck Equipment massor av extrautrustning till Kodiak Pickup, och det i form av hel del ”bling-bling” som kromade sidosteg, avgaspipor bakom hytten, tanklock samt inredingspaneler i fuskträ och praktisk vändskiva för att dra trailer.

Övrig utrustning på den vida färden är 200 watts förstärkare, dvd med tre displayer - en tio tum stor fram och två stycken sju tum stora skärmar för baksätespassagerarna. 

Priset för en fullutrustad Kodiak Pickup är 120 000 dolla

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!