090226-saab-köpare

Stort intresse för Saab vars produktion är igång igen

Saab Automobile letar med ljus och lykta efter någon som vill köpa företaget. Snart behöver de kanske inte leta längre eftersom det enligt vd Jan Åke Jonsson finns åtta seriösa spekulanter. Dessutom satte produktionen vid Trollhättefabriken i dag igång som vanligt efter gårdagens stopp.

Enligt vad SvD erfar efter att ha pratat med Saab Automobiles vd Jan Åke Jonsson finns det åtta seriösa spekulanter som visat intresse för det kristyngda företaget. Opel ska dock inte vara en av dessa åtta.

– Vi måste få en ägare som är finansiellt stark, berättar han.

Förutom de åtta seriösa spekulanterna är det många ”lycksökare” som kontaktat Saab.

Saab-vd:n håller tummarna för att en försäljning ska kunna slutföras under de tre månader som rekonstruktionen pågår. Som hjälp vid försäljningen finns den stora tyska banken Deutsche Bank.

Produktionen igång igen

I går rapporterade vi om att produktionen vid fabriken i Trollhättan hade stoppats, detta på grund av obetalda tullavgifter. I dag berättar Saab att det inte riktigt låg till på det viset som media rapporterade i går. Stoppet berodde främst på ett problem med en enskild leverantör. Men det ska vara löst nu.

Tullverket har dock stoppat in- och utförsel av gods och bilar, som det rapporterades om i går. Enligt Gunilla Gustavs på Saabs informationsavdelning handlar det dock inte om några obetalda avgifter eller skulder utan om nya rutiner från Tullverket som Saab nu måste anpassa sig till. En lösning är på gång inom kort sägs det.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!