Stratos gör comeback med över 500 hk

Lancia Stratos fantaster lär med spänning se fram emot bilsalongen i Genevé. Då gör nämligen Stratos comeback - fast utan att kallas för en Lancia.

Redan 2010 presenterades ”Nya” Lancia Stratos i konceptform. Pininfarina stod för designen och bilen byggdes på samma plattform som Ferrari F430 Scuderia och hade samma motor. Kort därefter förbjöd dock Ferrari produktionen av Lancian men under bilsalongen i Genevé kommer en ny tappning av den ikoniska Stratos att presenteras med en ny bottenplatta och en annan motor som sägs producera cirka 550 hästkrafter.

Det är Manifattura Automobili Torino (MAT) tillsammans med New Stratos Gbr och inte Lancia som kommer att bygga den nya bilen. Trots det kommer den nya bilen, som är begränsad till 25 exemplar, att bygga på den gamla modellen vad gäller designen både invändigt och utvändigt. MAT säger att tre versioner kommer att förutom superbilen även ta fram en GT-racerbil och en safariversion.

Någon mer information är MAT inte villiga att avslöja innan bilar premiärvisas i Genevé.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!