Strejk kan lamslå bilbesiktning

Unionen varslar om strejk för flera stora bilprovnings-företag i landet, något som kan resultera i kaos för många fordonsägare.

Om inte arbetsgivarorganisationen Almega når en överenskommelse med Unionen, Sveriges Ingenjörer och Seko kommer strejken, som handlar om rätten till flexpension, att bryta ut måndag 18 april klockan 12.00. Något som skulle betyda att flera av de stora besiktningsföretagen kan få stora problem att bedriva sin verksamhet.

Fackförbundet som varslat om strejk har medlemmar på fyra av de stora besiktningsföretaget, Svensk bilprovning, Opus bilprovning, Besikta bilprovning och Carspect.

April är en intensiv månad för besiktningsföretag då flera fordon tas ur vinterförvaring, och en strejk kan drabba oerhört många fordonsägare. I nuläget kan 150 000 bilar få körförbud om de inte besiktigas innan 30 april, men den siffran kommer att minska avsevärt innan en eventuell strejk bryter ut.

Besiktningsföretagen råder fordonsägare att besiktiga sina fordon innan 18 april för att vara på den säkra sidan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!