100228-ny volvo s60 r

Stygg Volvo till Genève – ny S60 R?

Om två dagar äger världspremiären av nya Volvo S60 rum på bilsalongen i Genève. Och som det verkar nu så bjuder Volvo även på en rejäl smällkaramell i form av en stygg Volvo. Kan det vara en ny S60 R?

Kan Volvo vara stygga? Det verkar onekligen så med tanke på den sajt – naughty.volvocars.com – och de två filmklipp på Volvos YouTube-sida som de har släppt under helgen.

Vi vet sedan länge att nya Volvo S60 ska begå världspremiär i Genève om bara två dagar, alltså den 2 mars. Men vi vet inte vad det är för Volvo de syftar på i de båda filmklippen och i teaserbilden ovan. Kan det möjligen vara så att S60 R gör comeback? Många håller nog en tumme eller två för att så blir fallet.

Bilden ovan visar en S60 med rejäl bakvinge, diffusor, grova ändrör samt tioekrade lättmetallfälgar, den ser nästan ut att höra hemma i en DTM-tävling. Den ser i alla fall stygg ut.

Den röda S60 som man får se en glimt av i de båda filmklippen här nedan är mer standard. Om det nu skulle vara en R-version på bilden ovan bör den ju ha en något vassare motor än T6-versionen med 304 hästkrafter. Slut på spekulationerna i denna artikel, vi väntar helt enkelt till på tisdag för att veta vad Volvo har planerat för överraskning.

För dig är det däremot fritt fram att spekulera friskt genom att skriva en kommentar eller två nedan.

Uppdatering

Volvo lanseras nya S60 som "nya stygga S60" på vissa marknader, därav formuleringen "Naughty Volvos". Det handlar alltså inte om någon ny R-version av S60 för det har Volvo inga planer på. Bilden ovan är med andra ord fejk, någon som har spunnit vidare på Volvos marknadsföringskampanj "Naughty Volvos".

Läs mer

Provtur

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!