Subaru BRZ facelift officiell

Subaru visar den uppdaterade versionen av BRZ, och liksom kusinen GT 86 får den förutom nytt utseende även högre effekt.

Redan i mars visade Toyota den uppdaterade versionen av GT 86, och då krävs det inte ett geni för att lista ut att Subaru inom kort kommer med en liknande uppdatering till BRZ.

Nu är den här och liksom GT 86 får motorn några extra hästkrafter vilket ger en totalsiffra på 205 hästkrafter och 211 newtonmeter. Om du beställer bilen med den sexväxlade manuella lådan det vill säga. Med automatlåda är effekten densamma som tidigare, 200 hästar och 205 newtonmeter.

Uteseendemässigt får fronten ett lättare lyft med större grill som flankeras av fejkade luftintag som får bilen att se bredare ut. Stålkastarna har nu fått full-LED-teknik, likaså bakljusen, i den högre utrustningsnivån Limited ingår även LED-dimljus.

Interiört är förändringarna i stort sett begränsade till ny klädsel samt en större 4,2-tums infotainmentskärm.

Uppdaterade BRZ ska även erbjudas med Performance Package som betyder bromsar från Brembo, stötdämpare från Sachs Performance, 17-tumsfälgar och grövre krängningshämmare bak.

När uppdaterade BRZ kommer till Sverige eller vad den kommer att kosta är i nuläget oklart.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!