Subaru BRZ logotyp

Subaru döper sportbilssamarbete till BRZ

Subaru och Toyota är snart på gång att lansera sin nya gemensamt utvecklade sportcoupé som i konceptversion hette FT-86 men som i Subaruvariant kommer heta BRZ.

Nu är det bekräftat att Subaru döper sin version av samarbetet med Toyota till BRZ. Förkortningen står för det inte helt självklara Boxer engine Rear wheel drive Zenith och står för att Subarus version kommer ha boxermotor och bakhjulsdrift.

Just att Subaru BRZ driver på bakhjulen är lite av en skräll för Subaru som annars är mer förknippade med att ha fyrhjulsdrivna bilar. Samtidigt passar man på att bekräfta att motorn kommer vara en direktinsprutad två liters boxerfyra.

Utöver det finns i skrivande stund inte mycket mer information, annat än press-sajten (se den externa länken nedan) där Subaru visar bilder på motorn i en odefinierbar kaross.

Mer information om bilen kommer vi kunna ge när BRZ och antagligen även Toyotas version visas upp på Tokyo Motor Show i november.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!