090102-subaru-bra-2008

Subaru en av få vinnare – Impreza snart med boxerdiesel

Nybilsregistreringarna för december 2008 sjönk med hela 44,9 procent samtidigt som hela förra året backade 17,3 procent. Men det finns några få bilmärken som slapp röda siffror förra året. Subaru är ett av dessa efter nästan en fördubbling i december.

De enda bilmärken som i Sverige sålde fler bilar under förra året än året dessförinnan var Mini (+8,1 procent), Fiat (+38,9), Lamborghini (+37,5), Seat (+33,7), Jaguar (+46,3) och… Subaru (+9,7) som dessutom var den störste vinnaren i december månad med en ökning på 91,2 procent jämfört med samma månad 2007. Med 371 nya Subaru-bilar registerade i december placerade sig märket som näst största japanska märke i Sverige efter Toyota (1 130 registrerade bilar). Subarus marknadsandel under denna månad uppgick till 2,2 procent, så högt att de aldrig nått tidigare.

Subaru Nordic AB distribuerar bilar på sex marknader här uppe i norr - Sverige, Finland, Danmark, Estland, Lettland och Litauen – och ser att samma utveckling har ägt rum i alla länderna.

Som en stark bidragande orsak till försäljningsframgångarna nämner Subaru introduktionen av deras boxerdiesel som fått lovord av oss på Teknikens Värld samt många andra medier runt om i världen.

De som gått och väntat på att nya Impreza ska lanseras med den nya dieselmotorn behöver inte vänta mycket länge till eftersom den dyker upp hos handlarna sista helgen i januari.

– 2008 blev vårt bästa år någonsin. Vi sålde drygt 1 000 fler bilar än året innan och passerade 7 000 enheter med bred marginal. Bilar med hög kvalitet och nöjda ägare säljer bra även i sämre tider. Våra framgångar är en logisk följd av att vi lyckats uppnå våra visioner att vara den bästa generalagenten med de nöjdaste bilägarna, säger Torbjörn Lillrud, vd för Subaru Nordic AB.

Läs mer

Provkörning

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!