Subaru: ”EyeSight räddar liv"

Subarus forskningsavdelning har gjort en sammanställning av olycksstatistik från japanska Traffic Accident Research and Data Analysis. Studien visar att förarassistans minskar olycksrisken med 60 procent.

Undersökningen är baserad på data från nära 300 000 Subaru-bilar, sålda mellan 2010 och 2014. Fem av sex bilar i studien var utrustade med Subarus förarassistanssystem EyeSight. Det totala antalet olyckor per 10 000 bilar är 60 procent lägre för bilar med förarassistans. Systemet minskar antalet så kallade upphinnandeolyckor med över 80 procent, och risken för kollision med fotgängare halveras.

Subarus EyeSight baseras på en stereokamera innanför bilens vindruta. Systemet innefattar autobroms, adaptiv farthållare, vingelvarning, körfältsassistans, uppmärksamhetsvarning och undanmanöverassistans. Liknande system finns som standard- eller extrautrustning till många andra bilmärken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!